New signposts installed.

Recently new signposts were installed in the assembly site at Thingvellir to help tourists find their way around.  The guiding design principle was to have the signs blend discreetly into the majestic landscape of Thingvellir but at the same time being visible when needed.  Key sites, parking and services are explained on the signs.  This work is part of a larger project which aims to improve signage and interpretive messages in Thingvellir national park.

The key fram is made of polymer coated aluminum with an attached plate with the text and symbols.  The parking lots surrounding the assembly site are now clearly marked with numbers and color coded to help tourists find their busses.

IMG_7391.JPG

The team who designed the signpost were graphic designer Annetta Scheving, Árni Jón Sigfússon architect and Einar Á.E.Sæmundsen interpretive officer and landscape architect at Thingvellir national park.  The signposts were manifactured by Merking ehf. and installed by contractor Kolbeinn Sveinbjörnsson.

Download a map with the parking  signature

Um Þjóðgarðinn
Þjóðgarðurinn á Þingvöllum var stofnaður með lögum árið 1930. Í lögunum segir að Þingvellir við Öxará skuli vera friðlýstur helgistaður allra Íslendinga.
Þingstaðaverkefnið
Þingstaðaverkefnið samstarfsverkefni 8 aðila sem miðar af því að draga fram sögu fornra þingstaða.
Heimsminjaskrá
Þingvellir voru samþykktir á heimsminjaskrá Menningarmálastofnunar Sameinuðu þjóðanna 2.júlí 2004 á fundi heimsminjaráðsins sem haldinn var í Suzhou í Kína.
Þjónusta
Þjóðgarðurinn á Þingvöllum var stofnaður 1930. Í dag eru Þingvellir einn fjölsóttasti ferðamannastaður landsins en um 500.000 gestir heimsækja Þingvelli árlega.