Special attention: Bad forecast for Friday and Saturday

27.8.2013

The Icelandic Met Office is forecasting bad weather in North Iceland as of Friday afternoon. Strong wind from north and northwest, heavy rain and low temperature, so above 200-300 meters snowstorm can be expected.

Weather forecast Prepared by the meteorologist on duty 27.08.2013 09:59

On Friday:Variable wind 5 to 13 m/s before noon and rain. Becoming northwest 18 to 23 m/s in the northwest with heavy rain, but snow over 200 to 300 meters above sea level. Northwest and west 15 to 23 m/s in the southwest and south and rain. Ligher wind in the east and mainly dry. Temperature from 1 degrees C by afternoon in the northwest, up to 12 deg. in the east.

On Saturday: North and northwest 15 to 23 m/s before noon, but ligher wind in the northeast. Heavy or considerable rain in the north, but snow over 200 to 300 meters above sea level. Mostly dry in the south. Northwest 13 to 18 m/s in the northeast by afternoon, with rain in lowlands, elsewhere sleet or snow, but decreasing wind and precipitation in the west. Temperature 1 to 9 deg., coldest inland in the north and frost there in the night.

On Sunday: Rather light wind, fair and cold, but southeast 8 to 13 m/s with rain in the south and west by evening and slowly becoming warmer.


The forecast may still improve by the end of this week but currently the outlook is worsening. Follow the weather forecast on www.vedur.is and check road conditions on www.vegagerdin.is before heading off.

Um Þjóðgarðinn
Þjóðgarðurinn á Þingvöllum var stofnaður með lögum árið 1930. Í lögunum segir að Þingvellir við Öxará skuli vera friðlýstur helgistaður allra Íslendinga.
Þingstaðaverkefnið
Þingstaðaverkefnið samstarfsverkefni 8 aðila sem miðar af því að draga fram sögu fornra þingstaða.
Heimsminjaskrá
Þingvellir voru samþykktir á heimsminjaskrá Menningarmálastofnunar Sameinuðu þjóðanna 2.júlí 2004 á fundi heimsminjaráðsins sem haldinn var í Suzhou í Kína.
Þjónusta
Þjóðgarðurinn á Þingvöllum var stofnaður 1930. Í dag eru Þingvellir einn fjölsóttasti ferðamannastaður landsins en um 500.000 gestir heimsækja Þingvelli árlega.